subota, 19. siječnja 2008.

Nova kapa i 2. rodjendan :)







Isplela sam Namiku jos jednu kapicu i sad smo spremni za sarajevsku zimu. Jos uz ovo cu da mu ispletem sal,kako izgleda vidjecete kad bude gotov.
A jucer smo slavili i 2. rodjendan. Namiku je ustvari rodjendan 23. januara, ali posto mi u Sarajevo putujemo 24. onda smo juce slavili ovdje, a u Sarajevu cemo da slavimo 26. u subotu. Samo jos da vam napomenem da je torta moje remek djelo na koje sam mnogo ponosna, iako nije ispala bas kako sam mislila. Ovo je moja prva dekorativna torta. Do sada mi je bio domen staviti slag na tortu i posuti cokoladnim mrvicama :) Al sad smo se popravili. Nadam se da ce vam se dopasti i da vam lici na jedan mali lijepi vozic :)

Broj komentara: 6:

narandza kaže...

Namik je kao secer :) Ima preljepe okice :)

Kapa je preslatka, svidja mi se sto je tako sarena :)

Vidi se da su djecica uzivala na rodjendanu, a torta ti je ispala fenomenalno! eh da je meni da naucim tako praviti....Mozda jednog dana :)
Ljubni sincica za mene :)

Selma kaže...

Narandza torta je vrlo jednostavna. Nema pecenja kora i slicnih zezalica a izade gusta da se moze oblikovati po zelji. I onda samo pustis masti na volju. Ako si zainteresirana mogu da ti pisem recept pa da probas. Uglavnom ja sam se iznenadila kako je jednostavno :)

Anonimno kaže...

Uvijek pogledam slike prije nego pročitam tekst, pa u prvi tren nisam ni skužila da je to torta... Stvarno ti je originalna! Sigurno je bila i mljac, mljac... Kapica je preslatka. A Namiku sretan rođendan!

Selma kaže...

Mirjana hvala ti. Torta je zaista bila ukusna i djeca su se davila,a a ni mi odrasli nismo zaostajali :)

Anonimno kaže...

Link za tvoj blog sam nasla na bebano forumu. Namik je presladak! Sretan mu rodjendan! Moj Ali je rodjen 30- og januara i mi cemo njegov rodjendan slaviti 26-og u subotu. Tvoje kreacije su super, svaka cast!

incoknito kaže...

hocu recept! please!!!!